Latvijas gada motocikls 2017- YAMAHA TRACER 700

[22.06.2017]

Konkurss par labāko motociklu, kurā šogad bija pārstāvēti tādi zīmoli kā BMW, "Harley-Davidson", "Yamaha", KTM, "Can Am", "Honda", "Mash", "Royal Enfield" un SWM, Latvijā notika jau ceturto gadu pēc kārtas. Žūrijas balsojuma rezultāti tika paziņoti 21. jūnijā tirdzniecības centrā "Mols" Rīgā.


Žūrijas balsojumā moto speciālisti, sportisti un žurnālisti par uzvarētāju – ceļojošās balvas un Latvijas "Gada motocikla 2017" titula ieguvēju – atzinuši "Yamaha" modeli "Tracer 700".

74 zirgspēku motociklu ražotājs paredzējis kā ceļošanas braucamrīku, ar kuru ērti nobraukt arī no asfalta seguma. Aptuveni 8700 eiro vērtais motocikls, izceļas ar īpaši ērtu un vieglu vadāmību. 

Otrajā vietā žūrija ierindojusi ceļojumu motociklu KTM "1290 Adventure S", bet trešajā KTM modeļa tiešo konkurentu – BMW R1200GS. Abi ir augstas klases braucamie ar spēcīgām pozīcijām. 

Tāpat paziņoti arī tautas balsojuma rezultāti. Konkursa tīmekļa vietnes un "Facebook" lapas apmeklētāji par tīkamāko izvēlējušies "Honda" jauno "Rebel 500" modeli, kurš īpaši piemērots īsāka auguma braucējiem un fantastiski sveras līkumos. Šāds čopera stila braucamais maksā ap sešiem tūkstošiem eiro.

Otrajā vietā tautas balsojumā seko retro dizainā ieturētais un ne lētais BMW boksermotora modelis "R nine T Scrambler".

Kā trešais iekārojamākais aptaujā atzīts samērā jaunā franču zīmola "Mash" klasiskā stila motocikls TT40 ar 400 kubikcentimetru tilpuma dzinēju. Šādu spīdīgu "mantiņu" var iegādāties par pieciem ar pusi tūkstošiem eiro.

2016. gadā konkursā triumfēja "Honda" atdzimušais "Africa Twin" modelis. 2015. gadā – piedzīvojumu un sporta motocikla apvienojums BMW S1000XR, bet pašā pirmajā "Gada motocikla" konkursā Latvijā galveno balvu ieguva KTM "1190 Adventure" motocikls.

Motociklus izvērtē vairāk nekā 20 cilvēku liela žūrija, ko veido tehnikas eksperti, motosportisti un žurnālisti.

Ansis Īvāns, Delfi

 

Radīt:

But autoriem
ASHBURN +1°C.
LV
Pasākumi
UA-90270640-1