Latvijas izlāse iekļuva spīdveja pasaules komandu čeempionāta pusfinālā

[25.06.2017]

Latvijas spīdveja izlase pārliecinoši uzvarēja Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās Biķernieku mototrekā Rīgā un pēc gada pārtraukuma atgriezās starp planētas spēcīgākajām komandām - 4. jūlijā Vēstervikā (Zviedrija) mūsējie brauks pusfinālčetriniekā ar Zviedriju, Dāniju un Krieviju.

Kad kļuva zināms, ka Vācijas izlasē dažādu iemeslu dēļ nebūs ne Martina Smolinska, ne Marka Risa, tad Latvijas izlase kļuva par neapstrīdamu kvalifikācijas favorīti. Kad svētdienas rītā kļuva zināms, ka ceļā uz Rīgu autonegadījumā cietis (par laimi - bez nopietnām traumām) Ēriks Riss , tad par Latvijas izlases uzvaru Biķerniekos vairs nebija šaubu.

Pēdējā svētku dienā CSDD BKSB mototreka tribīnē bija apmēram 2000 skatītāju (daudzi - no Daugavpils, jo pazīstamu sejo tribīnēs netrūka), kas katru Latvijas motobraucēja uzvaru pavadīja ar ovācijām. Tiesa, sākums nemaz tik graujoši labs nebija - pēc pirmajiem četriem braucieniem Latvijai un Francijai bija pa 9 punktiem, vēl pēc četriem braucieniem mums bija 20 punktu, bet Francijai - 15. Tālāk - pārliecinoši un neapturami. No atlikušajiem 12 braucieniem kāds no mūsu spīdvejistiem neuzvarēja tikai divos un beigās tika gūta ļoti pārliecinoša uzvara.

Latvijas izlasei - 52 punkti, Francijai - 36, Vācijai - 25 un Itālijai - 13 punktu.

Latvijas izlasē nepārspēts palika Andžejs Ļebedevs, kurš atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem. Visos savos braucienos viņš uzvarēja pārliecinoši un bez īpašas piepūles. Klase. 14 punkti Ķastam Puodžukam, 13 - Maksimam Bogdanovam (viņa duelis ar vācieti, nākamā gada GP pretendentu fināla dalībnieku Kaiu Hukenbeku 6. braucienā bija aizraujošakais visās sacensībās un tas beidzās ar "Maksa" uzvaru) un 10 punktu - Jevgeņijam Kostigovam.

4. jūlijā Vēstervikā pretī stāsies daudz spēcīgākas komandas. Pirmais pusfinālčetrinieks - Lielbritānija, Austrālija, Čehija un ASV - sacentīsies 1. jūlijā "King's Lynn" mototrekā Anglijā. Pirmā vieta uzreiz aiziet uz finālu (finālā jau ir tā rīkotāja Polija), otrā un trešā - uz pēdējā cerības pusfinālu, kura uzvarētāji arī iekļūst finālā. Pa ja ieņemam Vēstervikā ceturto vietu, tad ir svarīgi iegūt vairāk punktu nekā būs 4. vietai Anglijā, jo tad būs iespēja nākamsezon Pasaules kausa izcīņu sākt uzreiz pusfinālčetriniekā.

 

Lokomotive.lv

Radīt:

But autoriem
ASHBURN +17°C.
LV
Pasākumi
UA-90270640-1